Gatavojami no četrām sastāvdaļām vien 15 minūtēs, šie svētku salāti izceļas ar īpaši maigu tekstūru un garšu, kas patīk gan lieliem, gan maziem.
Kad tuvojas svētki, mēs katra vēlamies pārsteigt savus mīļos ar ko jaunu un neparastu, taču stundām ilga stāvēšana pie plīts ne vienmēr ietilpst mūsu plānos. Daudziem ir gadījies, ka gribas kaut ko tikpat elegantu kā restorānā, bet no vienkāršiem produktiem, kas jau ir ledusskapī.
Salāti “Sniega krabis” manā virtuvē ir kļuvuši par īstu gardumu. Tie ir neticami viegli, vizuāli atgādina pūkainu sniega kupenu un garšo tik maigi, ka pat lielākie gardēži lūdz recepti. Pats labākais? Jums vajadzēs tikai 4 galvenās sastāvdaļas un pavisam nedaudz laika. Šis ēdiens burtiski pierāda – lai pagatavotu ko karalisku, nav jātērē visa diena virtuvē.
Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!
Soli pa solim: Kā radīt šo garšas šedevru?
Gatavošanas process ir ātrs, jo lielākais darbs ir sastāvdaļu sarīvēšana.
Sagatavo dārzeņus un olas:
Burkānus novāriet mīkstus (vai izcepiniet cepeškrāsnī, ja vēlaties izteiktāku garšu), atdzesējiet un notīriet. Olas novāriet cieti (aptuveni 9-10 minūtes), strauji atdzesējiet aukstā ūdenī un nolobiet.
Sastāvdaļu smalcināšana:
Burkānus sarīvējiet uz rupjās rīves. Olas sadaliet baltumos un dzeltenumos. Dzeltenumus vienkārši saspaidiet ar dakšiņu, bet baltumus sarīvējiet uz smalkās rīves – tie kalpos kā mūsu “sniega” kārta. Sieru arī sarīvējiet uz rupjās rīves.
Krabju nūjiņu noslēpums:
Lai krabju nūjiņas būtu pūkainas un viegli rīvētos, pirms gatavošanas ielieciet tās uz 15 minūtēm saldētavā. Tad tās sarīvējiet uz rupjās rīves.
Salātu kārtošana:
Iesaku izmantot rozetējamu kūkas formu vai gredzenu, lai slāņi būtu labi redzami.
1. kārta: Burkāni (nedaudz sāls, pipari un plāna majonēzes kārtiņa).
2. kārta: Sarīvētas krabju nūjiņas un majonēzes sietiņš.
3. kārta: Sarīvēts siers un majonēze.
4. kārta: Saspaidītie olu dzeltenumi.
5. kārta (noslēdzošā): Pašā augšā bagātīgi kaisa sarīvētos olu baltumus. Svarīgi: šo kārtu vairs nespiediet un nespiediet klāt – tai jāpaliek gaisīgai kā sniegam!
Noderīgi padomi izcilam rezultātam:
Lai gan salāti ir baudāmi uzreiz, vislabāk tos pagatavot iepriekš un ļaut pāris stundas vai pat nakti ievilkties ledusskapī – tā tie kļūs vēl sulīgāki. Svētku noskaņai pa virsu variet uzlikt kādu zaļuma zariņu vai sarkanos ikrus, bet, ja vēlaties vieglāku mērci, majonēzi droši jauciet uz pusēm ar grieķu jogurtu un pilienu sinepju.
Kas nepieciešams pagatavošanai?
Krabju nūjiņas: 250 g (labāk sulīgākas, nevis pārāk sausas);
Vārīti burkāni: 2 vidēji gabali;
Cietais siers: 150 g;
Olas: 5 gab. (lielas);
Mērcei: Vieglā majonēze (pēc garšas);
Garšvielas: Šķipsniņa jūras sāls un malti melnie pipari.














